کتاب سنگفرش هرخیابان از طلاست | خلاصه نکات مهمی که برداشت کردم

خانه » مقالات » کتاب سنگفرش هرخیابان از طلاست | خلاصه نکات مهمی که برداشت کردم

کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست جزو کتاب های انگیزشی است که به شما کمک می کند اگر در مسیر کاری تان دچار بی انگیزگی شدید دوباره انرژی و انگیزه خودتان را شارژ کنید و پر قدرت به مسیر خودتان ادامه دهید.
(اگر به جملات انگیزشی علاقمند هستید حتما این پست را مشاهده کنید:جملات انگیزشی)

کیم وو چونگ یک سرمایه گذار و فعال اقتصادی بود که در کره جنوبی فعالیت می کرد و مالک شرکت دوو بود. کیم وو چونگ در کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست در مورد طرز فکر خود و روش هایی که برای به موفقیت رساندن شرکت دوو و سایر شرکت های متعلق به خودش انجام داده صحبت می کند. 

نام کتاب:سنگفرش هر خیابان از طلاست-جاده‌ای به سوی موفقیت حقیقی
نویسنده:کیم. وو. جونگ
مترجم:مریم براتی
نشر:زرین کلک

قبل از ورود به کتاب 

قبل از این که سراغ نکات کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست برویم باید بدانیم که عاقبت این کارآفرین موفق چه شد.اگر هم سن و سال ما باشید(متولد دهه 70 شمسی) حتما محصولات دوو را در ایران دیده اید. خودرو دوو سیلو ، خودرو های کوچک ماتیز که مثل جارو برقی بودند.

این محصولات برای مدت های طولانی در خیابان های ایران دیده می شدند. اما بعد از این که شرکت دوو به شرکت جنرال موتورز فروخته شد، به دلایل مختلفی که همه می دانیم دیگر این شرکت در ایران فعالیت نکرد.
شرکت دوو به صورت بین المللی فعالیت می کرد و با کشورهایی کار می کرد که کمتر شرکت بین المللی جرات کار با آن کشورها را دارد. برای مثال شرکت دوو با کشور کره شمالی همکاری های مالی متعددی در زمینه های مختلف داشته است.

عاقبت کار کیم وو چونگ

کیم پس از سال ها فعالیت اقتصادی در سراسر دنیا، در کره جنوبی به دلیل فساد مالی محکوم به اعدام شد شد. اما این کارآفرین بزرگ اعدام نشد. 

بعد از مدت ها که در زندان سپری کرد مورد عفو دولت کره جنوبی قرار گرفت.

می توانید شرح خبر را در این لینک بخوانید

حالا چرا قبل از این که به کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست بپردازیم این مقدمه ها را گفتم؟

  • دلیل اول این که بدانید داریم در مورد آموزه های چه کسی صحبت می کنیم 
  • دلییل دوم این که دیگر در کامنت ها نگویید که این آدم کلاه بردار است و محکوم به کلاه برداری شده 
  • دلیل سوم این که عاقبت کار هیچ یک از ما مشخص نیست اما باز هم می شود از طرز فکر این کارآفرین بزرگ درس هایی گرفت.

نوشته پشت جلد کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست

شما باید با کیم‌وو چونگ آشنا شوید، نه تنها به این دلیل که پسربچه فقیری بود که با تلاش و کوششی وصف‌ناپذیر، گروه صنعتی دوو را با بیش از ۲۵ میلیارد دلار فروش سالیانه تاسیس کرد و یا به این دلیل که رهبران جهان، نبوغ افسانه‌ای او را در کار و تجارت ستوده‌اند؛ شما می‌بایست با وی آشنا شوید، زیرا سرگذشت وی مجموعه‌ای از راهنمایی‌های خلاقانه و کاربردی در راه رسیدن به موفقیت در کار و زندگیست.

فلسفه انتخاب نام کتاب

چرا اسم کتاب «سنگفرش هر خیابان از طلاست» انتخاب شده است؟
نویسنده معتقد است هر کجا می‌رود سریعاً متوجه می‌شود چگونه می‌توان در آنجا تجارت را آغاز کرد، وی معتقد است همه خیابان‌ها از طلا پوشیده شده‌اند پس خود نیز به سراغ آن رفته است، البته بسیاری از مکان‌ها نیز وجود دارند که با طلا پوشانده نشده‌اند و تجارت و پول درآوردن در آن جا آسان نمی‌باشد و نیاز به کار سخت و طاقت ‌فرسا دارد، البته وی این موضوع را صرفا جهت نشان دادن طرز تفکر خود بیان کرده است. تاریخ نگارش کتاب مربوط به بهار ۱۹۸۹ میلادی و ۱۳۶۷ شمسی می‌باشد و یک کتاب مدیریتی و انگیزشی محسوب می‌شود. خلاصه کتاب سنگ فرش هر خیابان از طلاست مجموعه‌‌ای از یادداشت‌های کیم وو چونگ خطاب به کشورش است که بعد از گردآوری به شکل یک کتاب درآمده است. این کتاب در کره تبدیل به پرفروش ‌ترین کتاب شد و به دلیل پیام‌های جهانی که دارد یکی از موفق ‌ترین کتاب‌های جهان نیز لقب گرفته است. کتاب از ۴ قسمت و ۵۲ فصل تشکل شده است. هر فصل به طور خلاصه موضوعی را بررسی می‌کند.

قسمت های اصلی کتاب

محتوا کتاب به چهار قسمت اصلی تقسیم می شود و در هر بخش توصیه ها و نامه های کوتاهی وجود دارد.بخش های اصلی کتاب شامل:
۱- رویاپردازی
۲- مدیریت
۳- رشد کردن
۴- رهبری

جملات برگزیده از کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست

  • رؤیاها قدرت ایجاد تغییر در جهان هستند.
  • تجارت تنها سود کردن نیست، کمتر ضرر کردن نیز بخشى از تجارت است.
  • برنج باید در ظرف باشد تا خورده شود وقتی روی زمین ریخت دیگر هیچ‌کس آن را نمى‌خورد.
  • روابط خوب با اشخاص برجسته از پول با‌ارزش‌تر است، چون شما نمى‌توانید روابط را با پول بخرید.
  • زمانى که چرخ چاه خالى باشد، بسیار پرسر‌ و‌ صدا‌ست اما زمانى که پر باشد نیازى به ایجاد سر‌و‌صدا ندارد.
  • حماقت است اگر کسى به دارایى‌هایش افتخار کند، این یعنی شما چیز دیگرى ندارید که به آن افتخار کنید.
  • اگر شما در هر دادوستد، دیگران را نیز در منفعت خود سهیم کنید، در بلند مدت در تجارت موفق‌تر خواهید بود.
  • اگر تنها به آنچه هستید بسنده کنید دیگران از شما سبقت خواهند گرفت و این به معنى عقب‌ ماندگى است.

بخشی از مقدمه کتاب

کیم وو چونگ که پس از جنگ ویرانگر کره از صفر و با دست خالی شروع کرد، یکی از بزرگترین شرکت های جهان را ساخت. کیم به عنوان بنیان گذار و رئیس دوو، تجسم انگیزه و تخیل پردازی است که باعث شد شرق آسیا به مرکز پویای رشد اقتصادی بدل شود. او در کشور خود با در اختیار گرفتن شرکت های دچار مشکل و احیای آنها، به موفقیت دست یافت. کیم این کارآفرین بین المللی، حتی در بازارهای ممنوعه ای چون ایران نیز به سود رسید. انگیزه و پیشروی بی توقف أو، گروهی از بیست و دو شرکت اصلی ایجاد کرده است که طیفی را از صنایع سنگین و الکترونیک تا پیانو و هتلها پوشش می دهد. کیم به عنوان رئیس می گوید: «من می توانم بوی پول را در همه جا استشمام کنم

كيم قطعا با انگیزه است ولی انگیزه خود را از حرص و آز نمی گیرد. او چهل و پنجمین شرکت بزرگ روی زمین را ساخته است و ثروت عظیمی کسب کرده است که بیشتر آن را به بنیادهای مراقبت پزشکی، پژوهش در علوم پایه و آموزش اختصاص می دهد. همان طور که خود او زمانی گفته است: «من به پول درآوردن اهمیت نمی دهم چون می توانم این کار را در هر زمانی انجام دهم.

در عوض، کیم ابراز می کند که عامل الهام بخش او، نیاز به ایجاد کسب و کار وسیعی بوده است که به رهایی کره جنوبی از فقر کمک کند. او در کتاب خود، در مورد رضایت از کار عملا دیدگاهی احساساتی دارد و می گوید: «من دیوانه وار کار نکرده ام تا تنها به چند سکه دست یابم و الذت انجام آنچه را که همه غیرممکن می دانستند»، توصیف می کند.

من به هر کجا که می روم، بلافاصله می فهمم که پول را باید از کجا به دست آورد. یک بار به شوخی گفتم که سنگفرش همه خیابان ها از طلاست و من فقط آن را جمع می کنم. البته، مکان های بسیاری در جهان وجود دارد که سنگفرش خیابان هایشان از پول نیست و پول درآوردن ساده ترین کار جهان نیست، بلکه به کار و سختی بسیار نیاز دارد. با این وجود، من این شوخی را گفتم تا موقعیت علایق واقعی خود را نشان دهم.
هنرمندی که به حومه شهر می رود تا مناظر را نقاشی کند تنها به دنبال مناظر خوب است. کسی که به ماهیگیری می رود، همیشه بهترین مکان ها را برای ماهی گرفتن به یاد دارد. به همین ترتیب، یک کارآفرین به هر جا که می رود به دنبال راه هایی برای ایجاد کسب و کار جدید می گردد.

نگاه کیم وو جونگ به پول

نویسنده کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست دیدگاه خود در مورد پول را در کتاب این طور برای جوانان شرح می‌دهد:

پول خنثی است یک فرد واقعا باهوش می داند چگونه عاقلانه از زمان و پول استفاده کند. پس بگذارید به شما بگویم که همان طور که نباید وقت خود را هدر دهید، نباید حتی مقادیر اندک پول را هم هدر دهید.

خوب است که از زمان جوانی، نگرش سالمی به پول داشته باشید. البته پول به تنهایی، خنثی است نه خوب است و نه بد. آنچه خوب یا بد می شود، روش استفاده شما از آن است.


پول باید فقط در زمان نیاز استفاده شود و استاندارد استفاده از آن، سود آوری یعنی سود رساندن به خود و دیگران است. خرج کردن برای تحصیلات، هزینه های پزشکی یا کمک به افراد در موقعیت های دشوار، پولی است که عاقلانه استفاده می شود و در چنین مواردی نیازی به احتیاط در مورد آن وجود ندارد. اگر از پول به درستی استفاده کنید، مقدار آن نباید مهم باشد در موقع لزوم از خرج پول زیاد نترسید
بر این اساس، حتی مقادیر کوچک پول را هم را هدر ندهید. از پول احمقانه استفاده نکنید، مثل وقتی که وسوسه می شوید چیزی را که لازم نیست، بخرید. بعضی از مردم چیزی را فقط به این دلیل که ارزان است می خرند، نه به این دلیل که به آن نیاز دارند، و افرادی هستند که بعضی وسایل را فقط به این دلیل می خرند که دیگران آنها را خریداری می کنند «تداوم سندرم کیمس». این کار، حماقت محض است.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر به کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست علاقه‌مند هستید حتما به صفحه معرفی بهترین کتاب‌های روانشناسی و موفقیت مراجعه کنید.

1/5 - (1 امتیاز)

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *