مصاحبه با دکتر علی صاحبی همراه زندگی نامه

خانه » مقالات » مصاحبه با دکتر علی صاحبی همراه زندگی نامه

جناب آقای دکتر علی صاحبی یکی از چهره های علمی برتر کشورمان هستند،در ادامه دکتر  علی صاحبی به چند سوال اساسی در مورد نحوه ی تغییر در زندگی پاسخ داده اند که پیشنهاد می کنم حتما گوش کنید.

 

[button color=”red” size=”big” link=”https://affstat.adro.co/click/6c043df0-de45-453a-bfe9-5ffef9242889″ icon=”” target=”true” nofollow=”true”]برای تهیه کتاب تئوری انتخاب اینجا کلیک کنید[/button]

متن مصاحبه با دکتر علی صاحبی

علی محمدیان:

آقای دکتر صاحبی چند دوره باهم گذروندیم(من افتخار شاگردی دکتر صاحبی را داشتم) بعد اگر بخواهیم عصاره‌ی این دوره‌ها رو بگین،که یکی که اصلاً این دوره‌ها رو نگذرونده استفاده بکنه و زندگی‌اش یک درصد بهتر بشه،چی می گین؟

دکتر علی صاحبی:

دوره نگذرونده با یه جمله بخواد وضعیتش بهتر بشه؟

علی محمدیان:

این عصاره رو بگین،یه خطی بهش بدین که بره دنبال اون خط

 

دکتر علی صاحبی:

ببینید چندتا چیز میتونم بگم

اولی:عصاره ی اصلی گفته ها اینه که ما قربانی و دست بسته ی گذشته یا محیطمون نیستیم.ما میتوانیم سرنوشت بهتری برای خودمون رقم بزنیم

[quote font_size=”20″ bgcolor=”#81d742″]عصاره ی اصلی گفته ها اینه که ما قربانی و دست بسته ی گذشته یا محیطمون نیستیم[/quote]

دوم این که برای این که  سرنوشت خودمون رو رقم بزنیم اصلا باید بدونیم سرنوشت چیه؟من کی ام؟کجا باید برم؟پس باید یاد بگیرم

و سوم این که علارقم این که چه چیزی در من کذشته است،من الان با شناخت بهتر نیاز ها و خواسته های خودم می تاونم دست به انتخاب های 

و از همه مهم تر این که اصلا من محصول انتخاب هاب خودمم.تا الان انتخاب کردم.از این به بعد هم انتخاب می کنم در گذشته هم انتخاب کردم حتی اگر فکر کنم که من انتخا بنکردم.پس حواسم جمع باشه از این به بعد بهتر انتخاب کنم.من میتونم

[quote bgcolor=”#ededed”]بهتری بزنم.پیشنهاد می کنیم  به این مقاله هم نگاهی بیاندازید:مصاحبه با محمد پیام بهرام پور[/quote]

مهم ترینش اگه بخوام همه روخلاصه بکنم اینه که:بین آن چیزی که الان هستم یعنی شرایط موجودم با شرایط مطلوبم یه شکاف وجود داره.ولی این شکاف پر شدنی است.و من میتوانم،یعنی ما میتوانیم این شکاف را پر کنیم.

و در این پر کردن شکاف به اندازه ی کافی توان داریم فقط نیاز داریم که یک نفر به ما راه رو نشون بده

علی محمدیان:اگر بخواین ارجاع مون بدین به کتاب یا سایت به کدوم کتاب ارجاع میدین؟

دکتر علی صاحبی:بهترین کتابی که میتونه بهتون کمک کنه خوده کتاب تئوری انتخاب هست.

زندگی نامه دکتر علی صاحبی

دکتر صاحبی
دکتر علی صاحبی

برای شناخت بیشتر دکتر علی صاحبی پیشنهاد می کنیم ابتدا فیلم سخنرانی ایشان در تد را مشاهده کنید:

 

دکتر علی صاحبی روان شناس و دارای مدرک فوق تخصص اختلالات اضطرابی و وسواس هستند که برای حدود ۲۸ سال در سیدنی استرالیا زندگی می‌کند و در حدود ۱۰ سال اخیر هر سال دفعاتی به ایران سر می‌زنند و کارگاه‌های مختلفی در رابطه با تئوری انتخاب برگزار می کنند.
دکتر علی صاحبی  سال 1343 در گرگان متولد شدند.
دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تهران گذراند و در سال ۱۳۷۵ در رشته روان‌شناسی بالینی از دانشگاه  نیوساوت‏ ولزِ سیدنی درجه دکتری گرفت و در ۱۳۷۷ به دریافت درجه فوق دکترا در اختلالات وسواس از کلینیک اختلالات اضطرابی دانشگاه سیدنی نایل آمدند.
دوره‌های رسمی «شناخت‌درمانی» را زیر نظر آلبرت آلیس گذراند.
البرت الیس
البرت الیس-دکتر صاحبی
  • مدت هشت سال به عنوان استاد روان‌شناسی بالینی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت کرد.
  • در سال 2006 به جنبش روان‌شناسی مثبت‌نگر تئوری انتخاب و مؤسسة واقعیت‌درمانی ویلیام گلسر پیوست. اکنون به عنوان مربی ارشد و عضو هیئت علمی مؤسسه فعالیت می‌نماید.
  • در سال 2008 با دریافت مجوز رسمی از دکتر ویلیام گلسر، مرکز آموزش واقعیت‌درمانی ایران را بنیانگذاری کرد.
دکتر ویلیام گلسر در سال ۱۹۶۷ برای آموزش ایده‌های خود مؤسسه‌ای را در لس‌آنجلس بنیان گذارد. از آن پس تاکنون تئوری انتخاب و کاربست‌های عملی آن در مشاوره، درمان و مدیریت راهبرانه نیروی انسانی و سازمان‏ها را در کشورهای مختلف آموزش داده است.
مؤسسة آموزش تئوری انتخاب ایران، عهده‌دار آموزش‌های رسمی مؤسسة بین‌المللی ویلیام گلسر است و تئوری انتخاب و کاربست‌های آن در مشاوره، آموزش و پرورش و مدیریت را در سراسر ایران ارائه می‌نماید.
تمام دوره‌های رسمی مؤسسه در ایران برگزار می‌شود و گواهینامة بین‌المللی شرکت در دوره به شرکت کنندگان اهدا می‌شود.
دکتر علی صاحبی-ویلیام گلسر
عکس دکتر صاحبی با ویلیام گلسر

 

کتاب تئوری انتخاب

دکتر علی صاحبی بیش از ۴۰ کتاب ترجمه و تالیف کرده است که شاید اصلی‌ترین مورد آن ترجمه کتابتئوری انتخاب نوشته ویلیام گلاسر است.

تئوری انتخاب چیست؟

تئوری انتخاب در یک تعریف ساده، تئوری انتخاب در مورد انتخاب‌ها و چگونگی و چرائی انجام آن‌هاست. تئوری انتخاب تبیین می‌کند که ما به عنوان یک انسان برای دست یافتن به آنچه می‌خواهیم، چگونه رفتارمان را انتخاب می‌کنیم. بر اساس این تئوری تمامی آنچه ما انجام می‌دهیم یک رفتار است و نیز اینکه همه رفتارها عمدی بوده و از درون ما برانگیخته می‌شوند. این برخلاف نظر نظریه‌هایی است که می‌گویند ما در دنیایی از کنترل بیرونی به سر می‌بریم و توسط عوامل بیرونی برانگیحته می‌شویم. چهار مفهوم بنیادین در تئوری انتخاب عبارتند از:

  • نیازها
  • خواسته‌ها یا دنیای مطلوب
  • دنیای ادراکی
  • رفتار

در یک نگاه کلی تئوری انتخاب بر این دیدگاه استوار است که رفتارهای هر انسان انتخاب‌های او برای ارضای نیازهایش است. این رفتارهای هدفمند بیش‌تر از انگیزه‌های درونی ریشه می‌گیرند تا عوامل و محرکهای بیرونی.

این دیدگاه در بردارنده این مضمون است که رفتار ما در هر زمان بهترین تلاش ما برای کنترل دنیای پیرامونمان و نیز خودمان به عنوان بخشی از این دنیا است، بنابراین ما باید همواره به گونه‌ای رفتار و انتخاب کنیم که به بهترین نحو نیازهایمان را برآورده کنیم.

 

طبق این دیدگاه رفتار هر شخص در هر مقطع زمانی بهترین تلاش وی برای ارضای نیازهایش است. اگرچه شاید این تلاش در واقع مؤثر و مفید نباشد، ولی در عین حال بهترین تلاش او است و به همین دلیل روش‌های واقعیت‌درمانی سعی دارد مراجعان را یاری نماید تا از این جنبه که آیا رفتاری که اکنون انتخاب کرده‌اند نیازهایشان را برآورده می‌کند یا خیر و نیز این‌که آیا به خواسته‌هایشان رسیده‌اند یا نه رفتارهای خود را ارزیابی نمایند.

پنج نیاز اساسی انسان بر اساس تئوری انتخاب:

  • نیاز به بقا؛
  • نیاز به عشق و احساس تعلق؛
  • نیاز به قدرت (موفقیت، ارزشمندی شخصی، شهرت)؛
  • نیاز به آزادی و خودمختاری؛
  • نیاز به تفریح.

بر اساس تئوری انتخاب همان طور که در مصاحبه هم ذکر شد،انسان قربانی و دست بسته ی محیط یا گذشته نیست و می توان سرنوشت بهتری برای خود رقم بزند.

 

موفق و پیروز باشید

4.7/5 - (4 امتیاز)

8 دیدگاه

  1. سلام
    به نظر من یک شخص علمی می‌بایست از خودش هم تفکر و ايده ای رو ارائه بکنه اینکه صرفا گفته های افراد علمی دیگه رو تکرار کردن هنر نیست.
    اینکه خودت زحمت بکشی و به یک نظریه و یک نتیجه کاربردی برای زندگی انسان‌ها برسی خیلی ارزش زیادی داره.
    اگر افراد علمی مثل ایشون و خیلی از مدعیان دیگه کاری ازشون برمی‌ اومد و علم شون به درد می‌خورد تا این اندازه ما آسیب های فردی و اجتماعی مون روز به روز افزایش پیدا نمی‌کرد. آمار طلاق، خودکشی ، فساد اخلاقی، بزه و … نشون دهنده این هست که علم چنین افرادی هیچ کمکی به جامعه بشری نکرده.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *