مشکلی متداول به نام کم حرفی و ارائه راهکار عملی

خانه » مقالات » مشکلی متداول به نام کم حرفی و ارائه راهکار عملی

مشکلی متداول به نام کم حرفی و ارائه راهکار عملی

وقتی به کم حرفی اشاره می شود، ناخودآگاه صحبت خجولی هم به میان می آید. در مقاله های قبلی در مورد خجولی چیست؟ و صحبت کردن در جمع صحبت شد و پیش از خواندن این مقاله، پیشنهاد می شود که اگر تا حالا آنها را مطالعه نکردید، حتما مطالعه کنید.
کم حرفی در واقعا می تواند یکی از ویژگی های افراد خجول باشد و درست مثل خجولی عموما تعریف غلطی از آن اشاره می شود و مثلا اینکه فرد درون گرا باشد، لزوما به معنی کم حرف بودن است! اما در ادامه باید ببینیم که چه چیزی درست است.

 

کم حرفی چیست؟

مطمئنا منظور ما از کم حرفی این نیست که یک فرد درون گراست چون درون گرایی یک چیز درونی ست که فرد با خود دارد و به هیچ وجه بد نیست و البته درون گرا و برون گرا بودن هم نسبت دارد و ممکن است یک فردی تا حدودی درون گرا باشد. اما در هر صورت فردی که درون گراست امکان دارد بعضی جاها تصمیم بگیرد که کمتر صحبت کند و اگر در جای مناسب و به جا باشد، حتما صحبت خودش را به صورت قاطع انجام می دهد.
در واقع تعریف ما از کم حرفی این است:

وقتی فرد باید در موقعیت مناسبی صحبت کند ولی صحبت نمی کند و از آن فرار می کند و عموما این باعث می شود که چرخه ای به وجود آید که فرد دائما فرار کند و دائما کم حرفی او شدیدتر شود.

 

دلایل کم حرفی

 لازم است بدانیم که کم حرفی دلیلش چیست و ریشه در چه چیزهایی دارد و این موارد را می توان نام برد: 

  • درون گرایی می تواند یک دلیل کم حرفی باشد، اما تنها در صورتی که فرد نداند که درون گرا بودن به چه معناست و نتواند با آن کنار بیاید، وگرنه خیلی از درون گراها می توانند این مشکل را نداشته باشند.
  • داشتن باورهای اشتباه ذهنی مثل اینکه من خجالتی هستم، من کم حرف هستم و … که همه این جملات منفی آنقدر در ذهن فرد تکرار می شود که فرد واقعا باور می کند که آنها درست هستند و به هیچ وجه نمی تواند تغییری در خود ایجاد کند!
  •   مهارت فن بیان و ارتباط برقرار کردن را در حد استاندارد بلد نیستیم و نخواستیم که آن ها را یاد بگیریم و یا اینکه آن ها را یاد گرفتیم و به شکل اصولی تمرین و استفاده نکردیم.
  •   اعتماد به نفس پایین در این زمینه داریم. یعنی اینکه باور و مهارت لازم برای صحبت کردن را نداریم و به خاطر همین از انجام آن فرار می کنیم و در واقع خجولی گری را انتخاب می کنیم.
  •   سیستم آموزشی ضعیفی داشتیم که به ما آموزش نداده است که چه طور مهارت های ارتباطی را در حد خوبی بلد باشیم و به جای این مهارتهای مهم، چیزهایی را یاد گرفتیم که واقعا معلوم نیست که در کجای زندگی قرار است که به کار ما بیایند!

 

خجولی
کم حرفی

 

راهکار برای مقابله با کم حرفی

وقتی صحبت از راهکار می شود شاید خیلی از راهکارها کلیشه ای باشد و نتوان بلافاصله به کار گرفت و معمولا افراد پس از خواندن راهکارهای مختلف در فضای اینترنت، فقط به خواندن بسنده می کنند و حالا یک روزی می آید که انجامش بدهند اما آن روز هیچ وقت نمی آید!
در ادامه راهکارهایی گفته می شود که بتوانید بلافاصله انجام دهید و بعد از انجام آنها حداقل کمی بهتر در این زمینه شوید (یادمان نرود که نکته اصلی و فوق العاده ی کتاب اثر مرکب چه چیزی بود و همین موارد کوچک چه قدر تاثیر گذارند)

 

راهکار اول برای کم حرفی: از منطقه امن خود خارج شوید

اگر مقاله صحبت کردن در جمع را خوانده باشید، در مورد منطقه امن آشنایی کامل دارید و حالا برای کم حرفی هم نکته مهم این است که باید از منطقه امن خود خارج شد. دائما باید به خود یادآوری کرد که این موقعیتی که من نمی خواهم اقدام به صحبت کردن کنم، ممکن است منطقه امن من باشد یا نه؟ اگر به این نتیجه رسیدید که منطقه امن است باید حتما آن موقعیت را تجربه کرد.
به طور مثال در بین چند نفر از دوستان هستید و آنها دائما با همدیگر صحبت می کنند و شما دوست دارید که در یک زمینه هایی صحبت کنید. اما چون تجربه جدید است می ترسید و پس ترجیح می دهید در منطقه امن خود باقی بمانید و مثلا در صندلی بنشینید و فقط نظاره گر دوستان خود باشید! در این لحظه باید سریع اقدام کنید و نگذارید که مغزتان شما را در آن منطقه امن نگه دارد و به خود یادآوری کنید که پیشرفت من در خروج از این منطقه امن است.

 

راهکار دوم برای کم حرفی: از قبل برای هر موقعیتی آماده باشید

وقتی در جایی قرار است دعوت بشوید، از قبل فکر کنید که من آنجا چه صحبت هایی می توانم انجام بدهم؟ اگر آن جایی که دعوت شده اید رادوست ندارید که قاعدتا نباید بروید وگرنه خجولی حساب می شود. اما وقتی خودتان دوست دارید بروید پس بهتر است از قبل آماده شرایط باشید.
مثلا در جمع خانوادگی قرار است بروید که معمولا صحبت های مختلفی در آن گفته می شود. در این جمع ها هم یک موضوع متداول که به احتمال زیاد مطرح می شود، صحبت کردن از وضعیت شغلی یا تحصیلی شماست. یعنی شما در کنار هر فردی هم قرار بگیرید معمولا می پرسند: «کارو کاسبی چه طوره؟ ترم چندی؟ درس ها خوب پیش میره؟»
لازم نیست که حتما به این سوالات به شکل کامل جواب دهید. اما نکته مهم این است که شما از قبل آماده باشید که چه چیزی می خواهید بگویید و این آمادگی قبلی باعث می شود که دیگر احتمال کم حرف بودن شما خیلی کمتر شود.

 

کم حرفی و خجولی
کم حرفی و خجولی

 

راهکار سوم برای کم حرفی: مهارت های فن بیان و ارتباط برقرار کردن خود را تقویت کنید

یکی از دلایل کم حرفی، نداشتن مهارت های ارتباطی بود. پیشنهاد می شود که اگر این مشکل را دارید در اولین فرصت در دوره های آموزش های فن بیان و مهارتهای ارتباطی شرکت کنید. در این دوره ها در مورد این اشاره می شود که چه طور خوب صحبت کنید و چه طور ارتباط موثرتری با دیگران داشته باشید. حتی دوره هایی هستند که به صورت رایگان مطالب بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می دهند که می توانید پیشرفت خوبی در این زمینه داشته باشید.
همچنین در مقالات بعدی سایت حتما به این موارد هم اشاره می کنیم تا استفاده کافی را بتوانید ببرید و اعتماد به نفس بالاتری پیدا کنید.

شما چه امتیازی می دهید؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *